rotating globe

BEST VIEWED WITH GOOGLE CHROME

text

Έπειτα από 35 χρόνια στη διπλωματική υπηρεσία και άλλα 4 στη δημόσια διοίκηση ,είμαι υποχρεωμένος να μοιραστώ με όλους τους σκεπτόμενους συμπολίτες μου ,που "ψάχνονται" όπως και εγώ ,προβληματισμούς που πήραν απάντηση ή έμειναν σκόπιμα αναπάντητοι. Η ανάρτηση των βιβλίων μου αναφέρεται σε πληροφορίες και βιωματικές εμπειρίες, που ενδιαφέρουν τομείς της στρατηγικής.


Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ-Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πηγή εικόνας : libcom.org/files/Media-Monopoly%5B1%5D.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ
 Δ. Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.Η ΕΠΙΡΡΟΗ.Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΝ.

“Η τηλεόραση, είναι η πρώτη αληθινή  δημοκρατική κουλτούρα-που είναι προσιτή στον καθένα και κυβερνάται από τη θέληση του καθενός. Το πιο τρομακτικό είναι το τι θέλουν οι άνθρωποι.”

BARNES ,Clive [1927-  ].
“Εάν δεν υφίστατο το γεγονός, ότι η συσκευή της τηλεόρασης και το ψυγείο βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, μερικοί από εμάς  δε θα έκαναν ουδεμία άσκηση.”

JOEY ADAMS [QUOTABLE QUOTES-Readers Digest-1998].

‘’Κάθε πραγματικά καλό θέμα,  όταν κάποιος το εμβαθύνει αρκετά, θα δακρύσει’’.

EDITH WHARTON[1862-1937].’’ The Descent of Man-The OTHER Two-‘’.

‘’Ενίοτε όταν ένα πρόσωπο χάνεται, όλος ο κόσμος φαίνεται ερημωμένος’’.

Alphonse de LAMARTINE[1790-1869].’’L’ Isolement’’.

‘’Oι συγγραφείς γράφουν για να επηρεάσουν τους αναγνώστες τους, τους ιεροκήρυκες , τους ακροατές τους, αλλά πάντα στο τέλος για να είναι περισσότερο οι εαυτοί τους’’.

ALDOUS HUXLEY [1894-1963].’’Point Counter Point’’.

‘’ Για  εμάς δεν είναι ένα πρόσωπο τώρα, αλλά μια συνολική κλιματική γνώμη’’.

AUDEN W.H. [1907-1973].’’ In memory of Sigmund Freud’’.

‘’Υπομονή. Εάν ανυπομονείς να λάμψεις στην υψηλή γραμμή της αισθητικής, σαν κάποιος με σπάνια καλλιέργεια’’.

Sir Humphrey GILBERT[c. 1537-1583].’’Patience’’.

     Η τηλεοπτική ειδησεογραφία και τα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότα. Μετά το 1965 τα τηλεοπτικά συνεργεία με άμεσο κίνδυνο της ζωής τους, μετέφεραν στα «καθιστικά» δωμάτια των Αμερικανών, την απαίσια εικόνα του «βρόμικου» πολέμου του Βιετνάμ. Ήταν η πρώτη φορά που η τηλεοπτική εικόνα εξέγειρε την αγανάκτηση της κοινής γνώμης. Και φυσικά όχι μόνο της αμερικανικής, αλλά εκείνης που μετρούσε τα επιστρέφοντα φέρετρα καλυμμένα με την αστερόεσσα, των πεσόντων «κληρωτών» και όχι επαγγελματιών στρατιωτών. Η δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας ανάγκασε τότε τον Αμερικανό πρόεδρο Lyndon Johnson, που είναι γνωστό κλιμάκωσε τον πόλεμο που ξεκίνησε ο δημοφιλής Κένεντι, ν ‘αποσυρθεί από την εκλογική αναμέτρηση του 1968. Η ανακοίνωση της μη συμμετοχής του Τζόνσον στις εκλογές, έγινε «διακαναλικά», Κυριακή βράδυ, σε απ’ ευθείας μετάδοση προς το συγκεντρωμένο στα σπίτια του ή όπου αλλού, αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό. Ο Τζόνσον κήρυξε την αρχή της περιόδου των «αντιηρώων» προέδρων, σύμφωνα με την τηλεοπτική τους αξιολόγηση. Ο Νίξον «βούλιαξε» στα θολά νερά που προκάλεσε η «ρουφήχτρα» του σκανδάλου του Watergate. Ο άχρωμος Φορντ πήρε την προεδρία των ΗΠΑ χωρίς εκλογές και ο χαμογελαστός και ήπιος Τζίμι Κάρτερ, αδικήθηκε τηλεοπτικά, γιατί προβλήθηκε κατά κόρον σαν ο «φιστικάς» από τη Γεωργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SHARE THIS PAGE

Share/Bookmark